K žádostem nahrávejte vždy i fotky na šířku. Děkujeme!

05. 07. 2021
K žádostem nahrávejte vždy  i fotky na šířku. Děkujeme!

Rozhodli jste se, že k žádosti o pomoc nahrajete fotku svého dítěte? Můžete a nemusíte, je to jen na vás. Fotka může být jakákoli – jen obličej (tedy portrét), celá postava, vaše dítě při hře.... Ptali jsme se dárců a prý jim na tom tolik nezáleží. Pokud to ale chcete zjednodušit nám, zařaďte mezi fotky, které posíláte, alespoň jednu na šířku.

Fotky na výšku totiž musíme nahoře i dole ořezávat, aby vypadaly u příběhu tak, jak je na našich stránkách vidíte. A když je na fotce jen tzv. portrét, tj. fotografie obličeje a kousek ramen, máme před sebou pěkně tvrdý oříšek. Nezřídka si s ním poradíme jen za cenu toho, že ve zveřejněném příběhu na našich stránkách je dítě vyobrazeno bez brady a čela - nebo dokonce i tak, jako vidíte na našem obrázku. Ne že by ten chlapec neměl krásné oči. To má! Jenže nikdo nevidí, jak to dítko vlastně vypadá. Proto prosíme: držte při focení vašich dětí alespoň někdy mobil na šířku. Víme, že zvyk je „železná košile", ale zkuste si vzpomenout.

Fotky dětí, které nám posíláte, nijak neupravujte a nepřidávejte jim žádné filtry. Jasně, že dítě s králičíma ušima a nosem vypadá úžasně, jenže vinou filtru také vypadá nepřirozeně a uměle. Navíc – každé dítě je krásné od přírody a žádná vylepšení nepotřebuje.

Nechcete, aby v příběhu fotka vašeho dítěte byla?

Nevadí, chápeme to my i dárci. Stačí v žádosti zaškrtnout, že si nepřejete zveřejnit fotku svého dítěte a my tam místo ní umístíme kreslené postavičky (tzv. avatary).

Potřebujete také pomoci?

Chci pomoci svému dítěti

Jsem zákonný zástupce dítěte, tedy jeho rodič nebo pěstoun, a chci pro něj požádat o dar.

Chci pomoci dítěti, které znám

Znám rodinu, jejíž dítě potřebuje pomoc. Chci se stát Patronem příběhu a potvrdím jeho důvěryhodnost.

Sdílejte článek s přáteli

Nepřehlédněte

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1
16. 04. 2024

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1

Sledujte v sobotu 27. dubna ve 20:10 na ČT1 benefiční speciál pořadu Zázraky přírody, který se věnuje jednomu z největších zázraků – dětem. Staňte se na chvíli součástí jejich světa a příběhů, které nejsou pokaždé šťastné, jak by měly. S každou DMS je však můžete pomoci přetvářet a měnit jejich směr k lepšímu. Připojte s k nám.