Patron dětí a TV Nova pomáhaly dětem prožít nezapomenutelné léto

16. 07. 2024
Patron dětí a TV Nova pomáhaly dětem prožít nezapomenutelné léto

Charitativní projekt Patron dětí ve spolupráci s iniciativou Nova pomáhal dětem s letními aktivitami v kampani „Darujme prázdniny“.

„Letní prázdniny – to jsou nové zážitky, kamarádi, smích… ale i větší samostatnost a spolupráce. Pojďme společně dopřát možnost jet na tábory a soustředění i dětem, které by si to jinak nemohly dovolit. Pošlete libovolný příspěvek a TV Nova ho zdvojnásobí. Děkujeme," vyzývala veřejnost herečka Patricie Pagáčová, která byla tváří kampaně.

„Naše děti si zaslouží krásné a smysluplné prázdniny. Díky spolupráci s TV Nova a laskavým lidem, kteří přispívají, můžeme zajistit, že ještě více dětí zažije prázdniny plné dobrodružství a nových přátelství. Každá podpora má obrovský význam a může změnit život dítěte,“ říká Edita Mrkousová, výkonná ředitelka Patrona dětí, charitativního projektu Nadace Sirius. „Jsme hrdí na to, že můžeme podporovat děti, které to nejvíce potřebují. Chceme jim společně s Patronem dětí přinášet radost, otevírat nové možnosti a rozšiřovat obzory. Dvojnásobení každého příspěvku je naším závazkem k tomu, aby pro každé dítě byly prázdniny opravdu nezapomenutelné,“ zdůraznila Anna Ševerová, vedoucí projektu Nova pomáhá.

Poslat příspěvek na pomoc dětem bylo jako vždy jednoduché. Stačilo otevřít podstránku Darujme prázdniny a vybrat si konkrétní příběh dítěte. Pomáhat bylo možné i libovolnou částkou zaslanou prostřednictvím transparentního účtu. TV Nova pak příspěvky, které přišly v období 3. 6.–15. 7. 2024 zdvojnásobila. Šlo žádosti, jejichž cílem bylo zajistit dětem lepší prázdniny, tj. příspěvky na letní tábory, soustředění apod. Maximální výše příspěvku TV Nova byla 750 000 Kč. Vybrané finanční prostředky putovaly na pomoc dětem ve 100 procentech, protože provoz Patrona dětí hradí plně Nadace Sirius. „Každou žádost pečlivě prověřuje oddělení risku, čímž chráníme peníze našich dárců,“ dodala Edita Mrkousová.

Nedostatek peněz nesmí bránit dětem, aby prožily opravdové prázdniny

Eliška, Dominik a Mirek jsou jen některé z tisíců dětí, kterým Patron dětí pomohl zažít krásné léto. Díky podpoře se Eliška mohla účastnit volejbalového soustředění a letního tábora, což byly pro ni nezapomenutelné zážitky. Dominik, který pomáhá své mamince samoživitelce pečovat o sestřičky a zároveň zápasí se svou hyperaktivitou, našel na letním táboře útočiště, kde se mohl věnovat přírodě a najít nové přátele. Mirek, žijící ve střídavé péči rozvedených rodičů, měl možnost jet na fotbalové soustředění se svým týmem, což pro něj znamenalo svět. A neslyšící Ema mohla být s dalšími neslyšícími dětmi na táboře a navázat tak nová přátelství.

Podívejte se na videospot s příběhem Aničky, která mohla díky laskavým dárcům jet na tábor.

V kampani "Darujme prázdniny jsme celkem vybrali na úhradu letních aktivit pro děti 1 568 277 Kč včetně příspěvků TV Nova. Žádat o pomoc nebo naopak dětem pomoci můžete i teď.

Foto: TV Nova; archiv Patrona dětí

Vyberte kraj na mapě

Sdílejte článek s přáteli

Nepřehlédněte

Díky dotaci MŠMT můžeme letos zaplatit školní obědy za 8,5 milion
22. 05. 2024

Díky dotaci MŠMT můžeme letos zaplatit školní obědy za 8,5 milion

Již podruhé získal Patron dětí, charitativní projekt Nadace Sirius, neinvestiční dotaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na úhradu obědů sociálně slabých žáků v základních školách. Z celkových 60 milionů korun, které byly letos ministerstvem rozděleny, získal pro svůj program Obědy školákům 8,5 milionu Kč.

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1
16. 04. 2024

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1

Sledujte v sobotu 27. dubna ve 20:10 na ČT1 benefiční speciál pořadu Zázraky přírody, který se věnuje jednomu z největších zázraků – dětem. Staňte se na chvíli součástí jejich světa a příběhů, které nejsou pokaždé šťastné, jak by měly. S každou DMS je však můžete pomoci přetvářet a měnit jejich směr k lepšímu. Připojte s k nám.