Patron dětí: Obědy školákům s podporou MŠMT

30. 03. 2023
Patron dětí: Obědy školákům s podporou MŠMT

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve spolupráci s organizací Patron dětí Nadace Sirius nabízí žákům ze základních škol 100% financování školních obědů sociálně slabým dětem v projektu Obědy školákům.

Financování školního stravování žákům základních škol ze sociálně slabých rodin, tedy žákům, jejichž rodina se dlouhodobě ocitá v nepříznivé finanční situaci, poskytuje naše organizace Patron dětí na základě dotace MŠMT, kterou získala pro letošní kalendářní rok 2023 ve výši 8,1 milionů korun.

Tisková zpráva MŠMT: https://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-rozdelilo-100-milionu-korun-na-podporu-obedu-zdarma

Účelem dotace je zlepšení podmínek pro vzdělávání žáků a žákyň základních škol prostřednictvím poskytnutí finančních prostředků na úhradu nákladů spojených s poskytováním školního stravování za jednotlivé vybrané žáky a žákyně.

Chcete se do projektu zapojit? Zaregistrujte se do projektu Obědy školákům.

----

Foto by Travnikovstudio - Freepik.com

Sdílejte článek s přáteli

Nepřehlédněte

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1
16. 04. 2024

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1

Sledujte v sobotu 27. dubna ve 20:10 na ČT1 benefiční speciál pořadu Zázraky přírody, který se věnuje jednomu z největších zázraků – dětem. Staňte se na chvíli součástí jejich světa a příběhů, které nejsou pokaždé šťastné, jak by měly. S každou DMS je však můžete pomoci přetvářet a měnit jejich směr k lepšímu. Připojte s k nám.