Projekt Patron dětí patří do velké stabilní rodiny Nadace Sirius

19. 07. 2021
Projekt Patron dětí patří do velké stabilní rodiny Nadace Sirius

Patron dětí je charitativní projekt, který roku 2017 založila Nadace Sirius. Patří tak do tradiční stabilní rodiny, která se zaměřuje na pomoc znevýhodněným dětem.

Patron dětí je orientován na přímou pomoc potřebným dětem formou adresných veřejných online sbírek. Na pořízení věcí či služeb pro děti putuje vždy 100 procent z darované částky. To je možné proto, že veškerý provoz projektu hradí Nadace Sirius.

Každý příběh dítěte zveřejněný na www.patrondeti.cz má svého Patrona, který potřebu dítěte potvrzuje. Preferovanými Patrony jsou např. učitelé, lékaři, sociální pracovníci OSPOD nebo neziskových organizací. Žadatelé, Patroni i dodavatelé služeb či předmětů pomoci jsou pečlivě prověřování oddělením risku. Díky tomuto systému chráníme dary našich dárců a žadatelé, kteří pomoc skutečně potřebují, nemusí mít obavy, že se na ně nedostane.

Dárce si sám vybírá dítě, kterému chce pomoci, vývoj sbírky může sledovat online a od rodiny nakonec získá zpětnou vazbu. Podpořit děti lze i prostřednictvím transparentního účtu s číslem 57574646/0600, který se váže k veřejné sbírce S-MHMP/836092/2017.

Peníze rodinám Patron dětí neposkytuje. Pomoc je poskytována formou pořízení věcných darů a jejich doručení přímo žadateli nebo formou úhrady služeb, které pak dítě u poskytovatele (např. školní jídelny, zájmového kroužky, školky, rehabilitačního centra) čerpá.

Úplná pravidla poskytování pomoci projektu Patron dětí si můžete přečíst ZDE.

Chcete poznat tým Patrona dětí a podívat se na výroční zprávy? Vše najdete ZDE.

Sdílejte článek s přáteli

Nepřehlédněte

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1
16. 04. 2024

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1

Sledujte v sobotu 27. dubna ve 20:10 na ČT1 benefiční speciál pořadu Zázraky přírody, který se věnuje jednomu z největších zázraků – dětem. Staňte se na chvíli součástí jejich světa a příběhů, které nejsou pokaždé šťastné, jak by měly. S každou DMS je však můžete pomoci přetvářet a měnit jejich směr k lepšímu. Připojte s k nám.