Pomáhejme "našim" dětem na filmovém festivalu v Karlových Varech

16. 08. 2021
Pomáhejme "našim" dětem na filmovém festivalu v Karlových Varech

Charitativní projekt Patron dětí je jediným oficiálním neziskovým partnerem 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který bude zahájen v pátek 20. srpna a potrvá do 28. srpna. Po celou dobu nás najdete ve stánku Nadace Sirius naproti hlavní poště. Navštivte nás, rádi vás poznáme, popovídáme si a dáme vám náramek a odznak.

Projekt Patron dětí jsme si jako oficiálního neziskového partnera festivalu vybrali zejména pro jeho adresnost a transparentnost,“ říká Jiří Bartoška, prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, a dodává: „Líbí se nám, že každý dárce si může vybrat konkrétní dítě, jehož příběh ho osloví a na pomoc je použito 100 procent zaslané částky. Já jsem se rozhodl podpořit šestiletého Matýska, který kvůli dětské mozkové obrně ochrnul na pravou polovinu těla. Věřím, že nezůstanu sám, a že dobré jméno a neopakovatelná atmosféra festivalu inspirují další lidi, aby udělali totéž. Já už jsem si svůj příběh vybral. Teď je řada na vás.“

Matýsek ( na úvodní fotografii) je jedním z mnoha dětí, která neměly v životě štěstí jako jejich vrstevníci. Patron dětí, charitativní projekt Nadace Sirius, chce právě na ně svým partnerstvím s festivalem upozornit. Tato organizace propojuje laskavé lidi ochotné pomáhat s těmi, kteří pomoc skutečně potřebují. „Už čtvrtým rokem pomáháme zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem z celé České republiky. Propojujeme ty, kteří pomoc potřebují s těmi, kdo chtějí pomáhat. Přitom dary našich dárců zodpovědně chráníme tím, že každou žádost velmi pečlivě prověřujeme,“ vysvětluje Edita Mrkousová, výkonná ředitelka Patrona dětí. „Pomáháme s velkými, ale i docela malými věcmi a službami. Aktuálně na našem webu najdete například žádosti o pomoc se zakoupením školních potřeb, zájmových kroužků a dalších volnočasových aktivit. Společně s našimi dárci podporujeme vzdělávání, hradíme školné, školkovné, obědy ve škole, terapie, zdravotní pomůcky, ale i velmi nákladné rehabilitace, jako potřebuje právě Matýsek.“

Kde se s Patronem dětí můžete v rámci MFF Karlovy Vary setkat?

  • Od 20. 8. do 28. 8. 2021 od 10.00 do 19.00 ve stanu Nadace Sirius naproti hlavní poště (T. G. Masaryka 559/1, Karlovy Vary).
  • V úterý 24. 8. 2021 se koná u příležitosti MFF Karlovy Vary Den Patrona dětí.

Patron dětí je online charitativní projekt, který založila Nadace Sirius v roce 2017. Je zaměřen na přímou pomoc potřebným dětem formou adresných veřejných sbírek. Od svého vzniku podpořil více než 6 400 dětských příběhů, na které se složilo přes 27 400 lidí částkou převyšující 62,2 miliónu Kč. Čísla se každý́ den zvyšují. Najdete je stejně jako všechny splněné dětské příběhy ZDE.

Jakmile je vypsaná cílová částka naplněna, pořídí za ni Patron dětí věcný dar nebo službu, na kterou se dárci malými (třeba i pouhou stokorunou) i většími částkami skládali. Rodina tedy nezískává peníze, ale dar, o který požádala. Na pomoc konkrétnímu dítěti jde přitom 100 % vybraných prostředků. Provoz projektu je plně hrazen Nadací Sirius.

(Na fotografiích v galerii: Jiří Bartoška, prezident MFF KV; Cena MFF KV.)

Kromě Matýska čekají na pomoc laskavých lidí další desítky dětí.

Vyberte kraj na mapě

Pomohu dětem hned
Sdílejte článek s přáteli

Nepřehlédněte

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1
16. 04. 2024

Patron dětí v benefičním speciálu Zázraky přírody na ČT1

Sledujte v sobotu 27. dubna ve 20:10 na ČT1 benefiční speciál pořadu Zázraky přírody, který se věnuje jednomu z největších zázraků – dětem. Staňte se na chvíli součástí jejich světa a příběhů, které nejsou pokaždé šťastné, jak by měly. S každou DMS je však můžete pomoci přetvářet a měnit jejich směr k lepšímu. Připojte s k nám.