Cesta žádosti o pomoc od začátku až do konce

05. 07. 2021
Cesta žádosti o pomoc od začátku až do konce

Víte, co se v Patronovi dětí děje s žádostí o pomoc? Že ne úplně přesně? Rádi s vámi celý proces projdeme a pomůžeme vám, aby vaše žádost o pomoc mohla být zveřejněna co nejrychleji.

1. Nejprve tedy vyplní rodič nebo osoba, která pečuje o dítě z rozhodnutí soudu (tedy žadatel), a také Patron příběhu vašeho dítěte žádost. Je jedno, kdo z nich bude první, důležité ale je, aby ten v pořadí druhý počkal až mu do e-mailu přijde výzva. Na tu pak klikl a vyplnil svůj formulář.

2. Zkontrolujeme, zda žádosti obsahují potřebné a pravdivé údaje o rodině, o dítěti, o tom, co dítě potřebuje i o Patronovi. Žadatelé, nezapomeňte na fotografii nebo sken vašeho občanského průkazu a rodného listu dítěte (popřípadě rozhodnutí soudu o svěření dítěte do péče). Pokud tyto dokumenty nenahrajete, žádost vám nepůjde dokončit a odeslat. Mějte je tedy raději připraveny předem.

3. Pokud budeme potřebovat něco vysvětlit nebo doplnit, vyzveme vás k tomu písemně na e-mailovou adresu, kterou máte uvedenu v žádosti. Sledujte tedy svoji e-mailovou schránku včetně spamu, hromadné pošty apod. – bohužel i tam vám může náš e-mail spadnout. Nebo si rovnou po odeslání první žádosti aktivujte uživatelský účet, kde budete mít celý průběh zpracování žádosti, a i později plnění příběhu, jako na dlani.

4. Jestliže dárce příběh vašeho dítěte osloví a složí se na něj potřebnou částkou, pošleme vám smlouvu a později také protokol o předání daru, které podepíšete. Pořídíme vámi požadovaný dar a zařídíme, aby vám byl doručen až domů. Jde-li o službu (např. obědy ve škole, kroužek, rehabilitace), zaplatíme ji poskytovateli.

5. Napište nám, jak dar dítěti pomohl. My i dárci, kteří na příběh vašeho dítěte přispěli, budeme mít radost, když zprávu doplníte fotografií dítěte nebo nám dítě nakreslí alespoň obrázek. Bez této tzv. zpětné vazby bohužel nepřijmeme žádnou další žádost o pomoc na toto vaše dítě. (Výjimkou je balík základních potravin a hygienických potřeb, zde tuto zpětnou vazbu nevyžadujeme.)

Nezapomeňte, že pro každé svoje dítě můžete žádat o pomoc 4x ročně, z toho však jen 1x o balík základních potravin a hygienických potřeb.

Jak urychlit zpracování žádosti

  • Do žádosti zkopírujte odkaz na zboží, které pro své dítě potřebujete a do správné kolonky uveďte cenu. Pro některé zboží máme osvědčené prodejce, jejichž zboží je kvalitní a cenově přístupné, vždy se v žádosti přesvědčte, zda tam naši nabídku nenajdete.
  • Žádáte pro své dítě nějakou službu, například školkovné, obědy do školy, zájmový kroužek? Uveďte jméno a adresu školy, poskytovatele kroužku, osobu, kterou tam máme kontaktovat (např. vedoucí školní jídelny) a také nám napište, kolik to všechno stojí peněz.
  • Žádáte o potravinový balík či školní potřeby? Můžete využít „rychlé volby", kterou najdete v druhém kroku formuláře pro žadatele.
  • Potřebujete pomoci s terapiemi či rehabilitacemi? Dříve než budete vyplňovat žádost, domluvte se s poskytovatelem a k žádosti nám přiložte podrobnou cenovou nabídku. Nestačí tedy jen celková cena za např. intenzivní rehabilitace, potřebujeme vědět, jaké konkrétní položky obsahují – např. ergoterapie, fyzioterapie, ....

Až 70 procent žadatelů vyplňuje žádost z mobilního telefonu. Jde to rychle a snadno. Nevíte si rady nebo vám něco nefunguje? Napište na info@patrondeti.cz nebo zavolejte na 601 188 166.

Potřebujete také pomoci?

Chci pomoci svému dítěti

Jsem zákonný zástupce dítěte, tedy jeho rodič nebo pěstoun, a chci pro něj požádat o dar.

Chci pomoci dítěti, které znám

Znám rodinu, jejíž dítě potřebuje pomoc. Chci se stát Patronem příběhu a potvrdím jeho důvěryhodnost.

Sdílejte článek s přáteli

Nepřehlédněte

Obědy školákům loni pomohly 2 446 dětem mít ve škole teplé jídlo
08. 02. 2024

Obědy školákům loni pomohly 2 446 dětem mít ve škole teplé jídlo

Díky projektu Obědy školákům realizovaného z neinvestiční dotace MŠMT ve výši 8 188 380 Kč bylo v roce 2023 podpořeno 2 446 dětí z 227 základních škol po celé České republice. Cílem bylo zajistit, aby žádné dítě nemuselo být ve škole hladové a mělo stejnou šanci jako jeho spolužáci na kvalitní vzdělání a sociální začlenění.